Ouder-Kind mindfulness 0-4 jaar

Buitenspelen en mindfulness voor ouder en kind.

Voor elk kind is het bos een fijne plek. Het doel van de mindful buitenspeelclub voor het jonge kind is dat kinderen samen met elkaar en hun ouder/verzorger plezier hebben. Daarnaast stimuleren we de motorische ontwikkeling en zintuiglijke beleving van het kind middels alles wat het bos te bieden heeft. Hierbij gebruiken we elementen van verhaal, muziek en theater om de beleving zo levendig mogelijk te maken. We spelen met de kinderen volgens de Volgen-Aanpassen-Toevoegen (VAT) methode. Dit houdt in dat we in alles eerst het kind volgen; het kind heeft de leiding in het avontuur dat het die dag aan wil gaan. Het kind heeft daarin dus ook de leiding in wat het die dag wil leren. Jij als ouder/verzorger past je daarop aan en voegt spelelementen toe die op dat moment passend zijn voor jouw kind. Hier komt mindfulness voor de ouders om de hoek kijken: met je volledige aandacht in het hier en nu zijn, oordeelloos kijken naar je kind en sensitief reageren op wat je kind aangeeft. 

We nodigen alle kinderen, ongeacht de leeftijd, uit te proberen mee te doen aan de beginselen van kindermindfulness. Kan jij zitten als een kikker of bij je ouder/verzorger liggen in een coconnetje en stil naar de vogeltjes luisteren? Mag jouw ouder/verzorger je een grappige schaapjes-scheer-massage geven? Kan jij zo stevig staan als een boom, zodat de wind je niet om kan duwen? Door op deze speelse manier kinderen al zo jong kennis te laten maken met kindermindfulness, geven we ieder kind een preventief steuntje in de rug. Het kind zal zo als schoolkind beter om kunnen gaan met stress, prestatiedruk, piekeren, onrust en overweldigende emoties.

 

Leeftijd: Van 0 tot het kind naar school gaat

Duur: Deze cursus duurt 8 weken

Kosten: 
€125 voor 1 ouder-kind duo  incl. BTW
€200 voor 2 ouder-kind duo's (vriend/vriendin korting!)

Verzamelpunt: Mastbos Breda, Bij de houten ridder en enorm lange picknicktafel van het speelbos, recht tegenover Kasteel Bouvigne

Inschrijven: Klik hier om in te schrijven.

 

Is er meer nodig dan een steuntje in de rug? Kijk dan op de pagina ‘individuele begeleiding.