Individuele begeleiding

Een extra paar ogen, een koffer vol tools en alle tijd om jou te helpen

Opvoeden is een bijzondere uitdaging die soms ook als overweldigend en ingewikkeld ervaren wordt. Sta je wel eens stil bij de vraag wie jij als opvoeder bent? En wie jij als opvoeder wil zijn? Ieder kind is anders en heeft daarom iets anders van jou als opvoeder nodig. Het is aan jou om in jezelf de ruimte en kracht te vinden om zo goed mogelijk te voldoen aan die wens. 
Al jaren voed ik veel verschillende soorten kinderen op als beroep: meervoudig beperkte kinderen die functioneren als baby's, hooggevoelige kinderen, schoolkinderen met gedragsproblematiek, 'gewone' kinderen en alle vormen die daartussen zitten. Mindfulness heeft mij in al die jaren heel erg geholpen om te genieten, te helpen, tot rust te komen en zelfverzekerd te zorgen voor al die kleine mensjes. Deze tools wil ik graag doorgeven aan andere ouders en verzorgers.

Mindfulness is het op een speciale manier richten van je aandacht: bewust, op het huidige moment en zonder oordeel. Het helpt je om met je gedachten bij het moment te zijn dat nú gebeurt en niet afgeleid te raken. Oefenen met mindfulness leidt vaak tot meer rust, meer genieten van het moment wat je ervaart, meer zelfverzekerdheid in de keuzes die je maakt en bewuster handelen, in plaats van op de automatische piloot dingen doen waar je misschien later spijt van hebt. Mindfulness in de opvoeding richt zich op:

- De unieke aard en behoeften van elk kind herkennen en in gedachten houden.
- Het vermogen ontwikkelen om met volle aandacht in interactie te zijn met je kind.
- Sensitief reageren op de signalen van je kind.
- Grotere compassie en niet-oordelende acceptatie brengen naar onszelf en je kind.
- Herkennen van je eigen impulsen in relatie tot je kind en zijn/haar gedrag.

Mindful opvoeden is een vaardigheid die je kan leren, maar die je ook moet onderhouden. Kinderen ontwikkelen zich en met die ontwikkelingen dienen zich nieuwe lessen aan. Het kan zijn dat het opvoeden je gemakkelijk afgaat, maar dan ineens je leven overspoelt of dat je tegen specifieke dingen aanloopt, waarbij je het fijn vindt als ik met je meekijk en jou coach. In mijn begeleiding combineer ik de kennis en kunde die ik heb als pedagoog, theatermaker, spelbegeleider en mindfulnesscoach. We kijken samen naar jouw krachten en hoe jij jouw krachten kan inzetten om verandering te genereren. Samen maken we een plan op maat voor de individuele begeleiding. 

Kosten:
Intakegesprek: Gratis!
Sessie: €75 (60 min. begeleiding)

Gebruik het formulier hieronder om in contact te komen: