Cursus informatie Mindful met je Baby

8-weekse cursus mindfulness voor ouders/verzorgers van kinderen tot 18 maanden

Het eerste lachje, het eerste rollen, kruipen of stappen. Wat doe je? Ikzelf merk dat ik – en met mij vele andere ouders – toch vaak een telefoon-pak-impuls heb om te filmen wat er gebeurt. Wat je daarmee eigenlijk doet is het gevoel van verwondering en genot, koppelen aan wegkijken om iets te pakken. Daarmee geniet je niet ten volste van het moment. Dit is een klein voorbeeld van hoe mindfulness in de opvoeding kan helpen om bewust in het moment te leven en zo ook meer te genieten van je kindje.

Mindfulness is het op een speciale manier richten van je aandacht: bewust, op het huidige moment en zonder oordeel. Het helpt je om met je gedachten bij het moment te zijn dat nú gebeurt en niet afgeleid te raken. Oefenen met mindfulness leidt vaak tot meer rust, meer genieten van het moment wat je ervaart, meer zelfverzekerdheid in de keuzes die je maakt en bewuster handelen, in plaats van op de automatische piloot dingen doen waar je misschien later spijt van hebt.

Ikzelf werk al jaren met baby’s, jonge kinderen en meervoudig beperkte kinderen die functioneren als baby’s. Mindfulness heeft mij in al die jaren heel erg geholpen om te genieten, te helpen, tot rust te komen en zelfverzekerd te zorgen voor al die kleine mensjes. Deze tools wil ik graag doorgeven aan andere ouders en verzorgers.

Door met volledige aandacht in het huidige moment te zijn bij jezelf, je baby en je nieuwe leven, ga je bewuster door het leven. Op deze manier kun je beter heldere keuzes maken in het uitdagende proces van opvoeden en stelt het je in staat intens te genieten van het zien opgroeien van je eigen kindje.  Want hoe waardevol is het om je baby écht te leren kennen? En hoe waardevol is het om met vertrouwen te handelen in de ontwikkeling van je kind?

De thema’s die aan bod komen, zullen je uitnodigen te ontrafelen waar je onbewuste handelingen vandaan komen. Daardoor krijg je de kans opnieuw te kijken naar hoe je die bewust (een andere) vorm wil geven.

Natuurbeleving speelt een belangrijke rol in de cursus. Vanuit de overtuiging dat we onszelf beter begrijpen als we goed naar de natuur kijken, werk ik altijd in nauw contact met de natuur; in dit geval het Mastbos. Daarnaast heeft het bos altijd een rustgevende werking op de mens, wat het proces van mindful zijn bevordert en nog plezieriger maakt. De prachtige locatie Het Boshuis te Breda is daarom het thuis voor de cursusdagen.

Klik hier voor de praktische informatie, kosten en inschrijven