MINDFUL BUITENSPEELCLUB 4-9 jaar

Buitenspelen, kindermindfulness en sociale vaardigheidstraining in één

Tijdens het buitenspelen in het bos, combineren we spelen met kindermindfulness en elementen van pedagogiek. Het doel is dat kinderen plezier hebben en daarnaast leren over hoe je je rust vindt, je emoties een plek geeft en zelfverzekerder wordt. We kijken naar elementen uit de natuur en verbinden dit met ervaringen in het dagelijks leven. Denk aan dat we een voorbeeld nemen aan een grote, dikke boom die stevig staat. Kan jij ook zo stevig en geaard staan? Hoe voelt dat? Wanneer zou je het kunnen gebruiken om zo stevig te staan? 

Het mindful buitenspelen is geen vervanger van een sociale vaardigheidstraining of mindfulness cursus, maar een laagdrempelige en speelse manier om kinderen die (hoog)gevoelig zijn of wat extra aandacht nodig hebben een steuntje in de rug te geven. Er hoeft niets mis te zijn met een kind om hem of haar te ondersteunen in de ontwikkeling en ontplooiing. Het aanleren van bepaalde vaardigheden, kan zorgen voor preventie in plaats van genezing van problemen. 

 

Leeftijd: 4 tot 9 jaar 
Dag en tijd: wegens Covid-19 is er even geen Mindful Buitenspeelclub...

Neem contact op voor meer informatie en om te vragen in welke groep er nog plek is!

In principe gaat de mindful buitenspeelclub ook door in vakanties. Dit gaat altijd in overleg met de behoeften en mogelijkheden van kinderen en hun wettelijk vertegenwoordigers.

Kosten: Bekijk hier de kosten en betaalmogelijkheden.

Verzamelpunt Breda: Mastbos Breda, Bij de houten ridder en enorm lange picknicktafel van het speelbos, recht tegenover Kasteel Bouvigne.

 

Is er meer nodig dan een steuntje in de rug? Kijk dan op de pagina ‘individuele begeleiding’.