Aanraders

Bosverhalen

Het bos waarin onder andere de wasbeer, de egel, het paard en de fladderende olifant wonen, zit vol verhalen. Deze verhalen brengen voor jong en oud op concrete wijze abstracte thema’s ter sprake. De verhalen zijn er om voorgelezen te worden en om samen over na te denken – in stilte of in gesprek. Voorlezers en luisteraars maken kennis met het durfmannetje dat in je buik woont, zien in dat sommige dieren meer behoefte hebben aan structuur dan andere dieren en leren dat afscheid-tijd net zo mooi kan zijn als niet-afscheid-tijd. Marieke Pluimakers is theatermaker, actrice, pedagoog en nu met haar eerste boek ook auteur en illustrator. Middels dit boek tracht zij de schoonheden uit de verschillende werelden waarin zij is opgeleid samen te voegen tot een constructief, helpend en speels geheel. 


RelaxKlets

Relaxklets! voor kleine en grote druktemakers

Relaxklets! is een boek voor kinderen en ouders (2 - 99+ jaar) met yogaoefeningen, meditaties, massages, spelletjes en kletsvragen. Om samen te ontspannen en om volle hoofden leger te maken.
Het boek is een hulpmiddel om rust en ontspanning te brengen in het hectische gezinsleven en een (nadere) kennismaking voor kinderen met yoga en mindfulness.

Relaxklets! staat vol praktische oefeningen; stap-voor-stap beschreven en makkelijk uit te voeren. Bij elke oefening staat de leeftijd vermeld: 2+, 4+, 6+ of 8+ en alle oefeningen zijn voorzien van vragen om samen met je kind verder te kletsen. Relaxklets! is leuk voor het hele gezin. Ook geschikt voor in de klas of opvang.


Kaartjes van Helen Purperhart

Helen Purperhart heeft allerlei leuke kaartensets waarbij kinderen (en hun ouders) uit worden genodigd op een speelse manier te oefenen met yoga, ademhaling en meditatie.


Anouk Design

Anouk Steenbakkers heeft het logo van Lotus en Laarzen ontworpen. Ook heeft zij alle foto's gemaakt die ik op mijn website gebruik. Anouk is eigenaar van Anouk Design en studeert Design & Technologie aan de Academie voor Theater en Dans / Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze heeft een grote liefde voor uitvoerende kunsten, techniek en het vertalen ervan. Haar kracht is creativiteit. Hiermee kan ze het concept vertalen naar een visuele uitvoering en jou het verhaal laten vertellen dat je voor ogen hebt. Ze is gespecialiseerd in lichtontwerp en grafische vormgeving.